skip to main |
skip to sidebar
- Malzemeler:1 paket dondurulmuş karides,1 adet kuru soğan,2adet yeşil biber,1 adet kırmızı biber,2 adet büyük boy domates,karabiber,kekik,çok az kimyon ve tuz ve zeytinyağı...üzeri için:rendelenmiş kaşar peyniri
- Yapılışı:Karidesler kaynamış suya atılıp 20 dk. kaynatılır,daha sonra süzülüp bekletilir,ayrı bir zeytinyağı konulmuş tavada soğanlar ve biberler iyice kavrulur daha sonra kabukları soyulup küp küp kesilen domatesler eklenir 5 dk. daha kavrulur karabiber,kekik,kimyon,tuz eklenip süzülen karidesler tavaya aktarılır karıştırıp güveç kaplarına konur,üzerine kaşar randesi konulup 200 dereceli fırında kaşarlar pembeleşene dek pişirilir..bu tarif 2 kişi içindir..Afiyet olsun:))
Etiketler:
mutfak
0 yorum:
Yorum Gönder