- 2 su bardağı irmik
- yarım paket margarin veya tereyağ
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı çamfıstığı
yapılışı:
- Yağı eritip irmiği rengi dönene kadar kısık ateşte kavurun.
- Suyu ve sütü kaynatın.
- Kaynar su ve sütü kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin.
- Suyunu çekince şekeri ilave edip karıştırın.
- 10 dk. demlenmeye bırakın.
- Bu arada fıstıkları kavurun helvaya ilave edin.
NOT:Süt yerine sadece suylada yapabilirsiniz,fıstıkları irmikle beraberde kavurabilirsiniz..Afiyet olsun:))
0 yorum:
Yorum Gönder