- 250 gr.kuşbaşı dana veya kuzu eti
- 2 adet soğan
- 2 adet patlıcan
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet domates
- 150 gr.kadar taze fasulye
- 2-3 diş sarımsak
- 2-3 adet sivri biber
- yeterince sıvıyağ ve zeytinyağı
- tuz,karabiber,kimyon,kekik,kırmızı pul biber..
yapılışı:
- Öncelikle etleri yıkayıp çok az suyla et suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Patlıcanları alacalı doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz.
- Sonra pişen etleri güvecimizin en altına yerleştiriyoruz
- Daha sonra sırasıyla taze fasulyeyi,patatesi,patlıcanları,kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri,sivri biberleri,zeytinyağı,1 su bardağı sıcak su ve baharatları ekleyip üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp güveç tenceresinin kapağını kapatıp kızık ateşte 1-1.5 saat pişiriyoruz...(arada suyunu çekip çekmediğine bakmayı unutmayın)Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder