Çilekli Pasta...




Kızımın hastalığı nedeniyle evde nasıl vakit geçirsek diye düşünürken kızımın anne canım pasta istiyor yapalımmı?demesiyle tamam yapalım diye çıktı bir kere ağzımdan, onun canı isterde ben yapmazmıyım yeterki yesin..evdeki malzemeler kontrol edilip çilekli pasta yapmaya karar verildi.. bu arada benim en sevdiğim pastalardandır ''çilekli pasta''yapım aşamalarınıda fotoğrafladıktan sonra bu güzel pastanın tarifinide paylaşıyorum sizinle, mutlaka deneyin harika bir lezzet bence..
Pandispanya malzemeleri:
  • 4 yumurta(oda sıcaklığında)
  • 4 türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 3 türk kahvesi fincanı un
  • 1 türk kahvesi fincanı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 1 pk.kabartma tozu
  • 1 pk.vanilya
  • yapılışı:1)yumurtaları buzdolabından çıkarınca hemen sarısı ve beyazlarını ayır.o şekilde oda sıcaklığına gelmelerini bekle..2)yumurtaların akını bir tutam tuz ile iyice köpürene kadar çırpın.şekerin yarısınıda ilave edip kar gibi bembeyaz olup kaseden akmayacak kıvama gelene kadar çırpın(mutlaka cam yada metal bir kasede çırpın)daha başarılı oluyor 3)ayrı bir kasede yumurtaların sarılarını rengi dönene kadar çırpın sonraşekerin yarısını,vanilayı ve kaynar suyu ilave edin(kaynar su şekerin erimesini sağlayacak)iyice rengi dönene kadar çırpın.4)yoğurt ,sıvıyağı yumurta sarılarına ileve edip çırpın.5)un ve kabartma tozunu beraber en az iki kere eleyerek yumurtaların sarılarına ilave edip,un karışana kadar çırpın,30 sn.yeterli olur..6)en son yumurtanın akınısarılarına tahta bir kaşık yardımıylaakların havası sönmeden yavaş yavaş karıştırın bu aşamada hassasiyet çok öenemli aksi halde pandispanyanız kabarmaz sürekli alttan yukarı doğru haraketlerle iki karışımı birbirine yedirin7)24cm.lik kelepçeli kalıp kullanıyorsanızalt tabanına yağlı kağıt serin,kalıbın yanlarını yağlamayın yağ olmayınca pandispanya kalıbın yanlarına tutunup yükselir..8)180 derecede mutlaka önceden ısıtılmış fırında turbo olmadan 45-50 dk.pişirin. ilk 40 dk. kesinlikle fırının kapağını açmayın kürdan testinden başarıyla çıktıktan sonra kekiş fırından çıkarın,10 dk. soğuduktan sonrakenarlarından bıçakla geçerek kalıptan ayırın ve iyice soğumaya bırakın..pandispanya soğuduktan sonra bir makara iplik ve ya pasta kesiciyle 3 parçaya ayırıyoruz kekimizi..arasını istediğimiz pasta kremasıyla kaplayıp dilediğimiz meyvelerle süsleyebiliriz..Afiyet olsun!...

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails