İncik Kebabı...


malzemeler:
. 4 adet incik
. 7-8 adet arpacık soğan
. 4-5 adet orta boy irice küp doğranmış patates
. kekik,tane karabiber,kırmızı biber,tuz
yapılışı:
İncikleri güzelce yıkadıktan sonra 3.5 su bardağı suyla, düdüklü tencerede 30 dk. haşlıyoruz,pişen etleri kemiklerinden ayırıp ayrı bir teflon tencerede azcık bir sıvıyağla etleri kavurup soğanları ve patatesleride katıp kavurmaya devam ediyoruz ocaktan indirmeden kekik,karabiber,kırmızı biber ve tuzununda ekleyip düdüklü tenceredeki inciklerin suyundanda üzerine çıkmayacak kadar koyuyoruz.Üzerini alüminyum folyoyla kapatıp 200 dereceli fırında 30 dk. pişiriyoruz..Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails