

alabildiğince su kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurup, üzerini temiz bir bezle örtüp bir kenara bırakıyoruz..isteğe göre konulup iyice karıştırılır..hamurdan küçük bezeler koparıp servis tabağı kadar açıyoruz(2 adet)ilk açtığımız yufkayı mantı kalıbımızın üzerine koyup petek kısımların ortasına kıymayı azar azar yerleştiriyoruz diğer 2.yufkayıda kalıbın üzerine yerleştirip biraz unlayıp merdane yardımıyla iyice bastırdığımız kalıbı ters çevirip, petek şeklindeki mantıları unlanmış bir tepsiyebirbirlerine
yapışmayacak şekilde yayıyoruz..bir
tencerede kaynattığımız suda mantılarımızı haşlayıp, sarımsaklı yoğurt ve kırmızı toz biberli yaktığımız yağı gezdirip, üzerini pulbiber ve naneyle servis yapıyoruz herkese
AFİYET OLSUN... (100. yazım Dalya dedik..)
0 yorum:
Yorum Gönder