Pratik Mantı...


Artık mantı yapmak çokkk kolay..hemen hemen herkesin çok severek yaptığı ve yediği mantı yapımının, bu kolay yolunu sizlerle paylaşmak istedim,şimdi mantı yapımını kolaylaştıran şey ne diyeceksiniz?kalıp!..işte şimdi her aşamasını sizlerle paylaşacağım bu kalıp sayesinde mantımızın ne kadar kolay olduğunu sizde göreceksiniz..hadi bakalım kolay gelsin:)
  • Malzemeler:
  • 750gr.un
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
alabildiğince su kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurup, üzerini temiz bir bezle örtüp bir kenara bırakıyoruz..
  • İçi için:
  • 300 gr.kıyma
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • karabiber
  • tuz
  • pul biber
isteğe göre konulup iyice karıştırılır..hamurdan küçük bezeler koparıp servis tabağı kadar açıyoruz(2 adet)ilk açtığımız yufkayı mantı kalıbımızın üzerine koyup petek kısımların ortasına kıymayı azar azar yerleştiriyoruz diğer 2.yufkayıda kalıbın üzerine yerleştirip biraz unlayıp merdane yardımıyla iyice bastırdığımız kalıbı ters çevirip, petek şeklindeki mantıları unlanmış bir tepsiyebirbirlerine
yapışmayacak şekilde yayıyoruz..bir
tencerede kaynattığımız suda mantılarımızı haşlayıp, sarımsaklı yoğurt ve kırmızı toz biberli yaktığımız yağı gezdirip, üzerini pulbiber ve naneyle servis yapıyoruz herkese

AFİYET OLSUN... (100. yazım Dalya dedik..)



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails