Etimek Tatlısı..



Malum yılbaşı geliyor yine;yeni yılı evde kutlayacaklar için, işte size kabak tatlısından sonra yapabileceğiniz ,basit ama bir o kadarda lezzetli bir tatlı tarifi..şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin ve herkese bu tatlı kadar güzel bir yıl diliyorum İYİ SENELER..

Malzemeler:

  • 12 adet etimek
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebi için:

  • 1 lt. süt
  • 2 yemek kaşığı (doludolu)un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası

Şanti için:

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket sade krem şanti

Yapılışı:Bir tencerede 4 yemek kaşığı toz şeker karamelize haline getirilir rengi iyice koyulaşınca üzerine 2 su bardağı su ve 2 su bardağı şeker katılarak kaynatılır.Büyük bir dikdörtgen borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine sıcak sıcak dökülür..daha sonra 1lt.süt 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı nişasta çırpıcıyla sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelince etimeklerin üzerine yayılarak dökülür..muhallebi iyice soğuduktan sonra 1 su bardağı soğuk süt ve krem şantiyle hazırladığımız şanti muhallebinin üzerine ince bir tabaka halinde sıvanır buzdolabında soğutularak servis yapılır üzerine fıstık ve hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz..Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails