Muşmula..


Muşmula,döngel,beşbıyık olarak biliyorum ben bu meyveyi..bahçelerde en son toplanan meyvedir.Babaannemin bahçesinde toplayıp olgunlaşması için bekleyip çok severek yediğim bir meyveydi çıktığı zaman dayanamayıp aldığım ve yemeye başladığımda duramadığım çilekten sonra 2.meyvedir muşmula..ben şimdi size bu meyvenin sayısız faydalarından bahsetmek istiyorum...
Muşmula ağacı ve meyvesi:Beyaz ve pembe renklerde çiçekler açan bir ağaç ve bu ağacın buruk tatlı meyveleridir.Muşmula meyvesi Cvitamini ile karoten ve çeşitli minareller içerir.
Muşmulanın Faydaları:Bağırsakların ve böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar.Böbrek ve mesanedeki kum ve taşları dökmeye yardımcı olur.Bağırsak iltihabına karşı faydalıdır.İshal ve dizanteriyi giderir.Sinirleri güçlendirir.Mideyi kuvvetlendirir.Mide hastalıkları,lumbago ve nikriste faydalıdır.Kan dolaşımını düzenler.Düşük yapmayı engeller.
Muşmula Nasıl Kullanılır?Muşmula meyvesi ilk koparıldığında buruk bir tada sahiptir.Bir süre bekletildikten sonra yumuşar ve lezzetlenir.Bu şekilde meyve olarak yenebileceği gibi çekirdekleri ve yaprakları da ilaç olarak kullanılabilir.Muşmula çekirdeği idrar arttırır.Muşmula yaprakları kaynatılıp içilirse şeker hastalığına iyi gelir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails