Karadeniz Gezimiz...







Karadeniz'i görmeden Türkiye'yi gördüm dememeli insan..bir Karadeniz turu yapmayı her zaman istemişimdir.Sürmeneli olan arkadaşlarımızla ani yaptığımız bir kararla 4 günlüğüne gitmeye karar verdik,22 temmuz da tam eşimin d.günü olduğu gün
saat 8 uçağıyla gideceğimiz gezimize 1 saatlik bir rötarla 9 da çıkabildik ancak, saat 22.30da trabzon havaalanındaydık eve gidip eşyaları yerleştirip uyumamız 01:00 'i buldu sabah'ta büyük bir heyecanla başladık gezimize ilk durağımız tabiki kahvaltı yapabileceğimiz güzel bir yer arkadaşların akrabası olan SERENDER 'de yaptığımız ve kendi yerimiz gibi rahat olduğumuz bu yerde kuymağın nasıl yapıldığınıda birebir ahçıbaşından öğrendim..tarifine gelince gayet basit olan ve bir o kadarda lezzetli olan bu yöresel lezzet bizide mest etti..İstanbul'da da yapmak üzere bütün malzemeleride getirdim buraya.. en kısa zamanda denemek ve bu tadı sizlerlede paylaşmak istiyorum..içine mutlaka oraya ait olan Aho peynirinide koymak gerekirmiş ama kokusu çok kötü olduğu için ben koymadan yapmayı deneyeceğim,eminim aho peynirsizde güzel olacaktır..kuymağın tarifi:Bakır bir tavada bol koyduğumuz trabzon tereyağını eritip içine bir miktar aho peynirini koyup kavuruyoruz daha sonra orta boy bir tahta kaşıkla içine dolu dolu 2 kaşık mısır onu koyup 5dk.kadar daha kavurup 1.5 su bardağı ılık suyu ilave edip sürekli karıştırıyoruz topaklanmaması için daha sonra içine tel peyniri bolca koyup 5dk. kadarda peynirle pişmesini sürdürüyoruz..daha sonra ocaktan alıp trabzon ekmeğiyle bir güzel dibinide sıyırarak yiyiyoruz(en lezzetli yeri hafif yanık olan dibiymiş benden söylemesi)dibini kazımayı sakın unutmayın!..herkese Afiyet Olsun.

1 yorum:

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails