İmam Çağdaş..

Ve son olarak, İmam çağdaş gezimiz boyunca kebaplarını ve baklavalarını büyük bir iştahla yediğimiz bu yer gerçekten mükemmeldi..Gaziantep Uzun Çarşı ya da diğer adı ile Bakırcılar çarşısındaki mütevazi dükkanının hemen yakındaki yeni yerine taşınan İmam Çağdaş yine Antep kebabının kalesi olmaya devam ediyor.1887’de açılan lokantayı İmam Usta’nın torunu Burhan Çağdaş yönetiyor, ancak İmam Usta’nın oğlu Talat Çağdaş’da ilerlemiş yaşına rağmen yöresel giysileri içerisinde hala ocağın başında çalışmaya devam ediyorİmam Çağdaş’ta kebabın tadına doyamayacaksınız, Ali Nazik, soğan kebabı, patlıcan kebabı… hepsi birbirinden lezzetli. Küşneme kebabı da mevcut ama küşneme eti az çıktığı için sadece olduğunu bilipte talep edenlere sunuluyor. Kebaplarının lezzeti erkek koyun eti kullanmaları ve eti “zırh” denilen büyük bıçaklarla kıymalarından geliyormuş. Dişi koyun eti gevşek olduğu düşünüldüğü için tercih edilmiyor. Etle birlikte koyunun kaburgası civarındaki yağı da kebaplarda kullanılıyor. Lahmacunlarında ise farklı olarak soğan yerine sarımsak kullanıyorlar. Başka hiçbir yerde görmediğim bir farkları da yazları lahmacunu yanında soğuk, közlenmiş patlıcan ile servis etmeleri. Patlıcanı lahmacuna sarıp içine hafif limon sıkarak yiyiyorsunuz, bu tarza “söğürtme” adı veriliyor.İmam Çağdaş aynı zamanda tatlıları ile de meşhur. Kuru baklava, havuç dilimi, şöbiyet ağzınıza layık. Lokanta bir fabrika gibi çalışıyor, aynı zamanda hem yemek servisi veriliyor hem de şehir dışına gidecekler için paket servis hazırlığı gerçekleşiyor. Yemeğinizi yerken bir kenarda tepsiler içinde kebapları soğutmaya çalışan garsonları görürseniz şaşırmayın, zira paket servise konacak yiyecekleri soğutmakla meşgullerdir. Çalışanların birçoğu da eski, 31, 18, 12 yıldır burada çalışan insanlar var ve hayatlarından gayet de memnunlar.




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails