Menengiç Kahvesi..


Gaziantep sokaklarında gezerken yorgunluğumuzu atalım diye bir çay bahçesinde mola verdik..Antep'e gelipte menengiç kahvesi içmeden gitmek olmaz diye hepimiz bir yorgunluk kahvesi sipariş verdik sevgili kızımda dahil:)kahveyle pek arası olmayan ben bile merak ettim tadını bu kahvenin,içtiğimiz türk kahvesiyle hiç alakası olmayan kahvenin saymakla bitmeyen faydalarıda varmış..Menengiç veya mengüç kahvesi olarak adlandırılan kahve, antepfıstığının yabanisinden yapılan bir içecek. Yöresel bir tat olarak, Urfa yöresinde, sıkça kullanılan menengiç kahvesi, sağlık açısından da oldukça faydalı bir kahve.MENENGİÇ (MENEGÜÇ) KAHVESİNİN FAYDALARI ;* Öksürüğü keser.* Balgam söktürür.* Nefes açıcıdır.* Nefes darlığına iyi gelir.* Antiseptik özelligi vardır.* Göğsü yumuşatır.* Solunum yollarına faydası vardır.* Ayak terlemelerini önler.* Yaraları tedavi eder.* Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur.* Ses tellerine iyi gelir.* Mide ağrılarını dindirir.* Kalp yetmezliği riskini azaltır.* Afrodizyak(Cinsel gücü artırıcı) etkisi vardır.*Yağlı bir içecektir, yüksek E vitamini ve doymamış yağ asidi düzeyi ile kandaki kolesterolü düşürmeyekalp ve damar sertliğini önlemeye yardımcı olur.MENEGİÇ KAHVESİNİN YAPILIŞI ; Menengic Kahvesi TÜRK KAHVESİ tarzında ağır ateşte pişirildiği gibi, hazır kahve tarzında da kullanılabilir.TÜR KAHVESİ GİBİ PİŞİRMEK İÇİN : Bir Çay fincanı SÜT için bir tatlı kaşığı, Kahve Fincanı için bir kahve kaşığı Menengiç Kahvesi cezveye koyarak kısık ateşte bir taşım kaynatınız. Bir dakika bekleterek Şekerini isteğe göre ayarlayıp servis yapınız.Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails