Fava

Malzemeler:

  • yarım kilo bakla içi(geceden ıslatılacak)
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 orta boy kuru soğan
  • 6 adet taze soğan sapı
  • 1 demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • tuz
  • üstünü örtecek kadar sıcak su

Yapılışı:

  • Büyükçe bir tencerede zeytinyağında kuru soğan biraz kavrulur daha sonra geceden ıslatılmış bakla içleri yıkandıktan sonra tencereye ilave edilirir sırasıyla taze soğan sapları,toz şeker ve üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilir iyice baklalar yumuşayana kadar pişirilir ocaktan alınıp mixerle çırpılır ince kıydığımız dereotları ilave edilip istediğimiz şekildeki borcama dökülür,soğuduktan sonra servis yapacağımız tabağa ters çevrilip üzeri nane yaprakları ve zeytinle süslenir..Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails