İrmik Helvası

malzemeler:
  • 2 su bardağı irmik
  • yarım paket margarin veya tereyağ
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı çamfıstığı

yapılışı:

  • Yağı eritip irmiği rengi dönene kadar kısık ateşte kavurun.
  • Suyu ve sütü kaynatın.
  • Kaynar su ve sütü kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin.
  • Suyunu çekince şekeri ilave edip karıştırın.
  • 10 dk. demlenmeye bırakın.
  • Bu arada fıstıkları kavurun helvaya ilave edin.

NOT:Süt yerine sadece suylada yapabilirsiniz,fıstıkları irmikle beraberde kavurabilirsiniz..Afiyet olsun:))

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails