SEBZELİ KUŞBAŞI ETLİ GÜVEÇ

malzemeler:

  • 250 gr.kuşbaşı dana veya kuzu eti
  • 2 adet soğan
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet domates
  • 150 gr.kadar taze fasulye
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 adet sivri biber
  • yeterince sıvıyağ ve zeytinyağı
  • tuz,karabiber,kimyon,kekik,kırmızı pul biber..

yapılışı:

  • Öncelikle etleri yıkayıp çok az suyla et suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  • Patlıcanları alacalı doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz.
  • Sonra pişen etleri güvecimizin en altına yerleştiriyoruz
  • Daha sonra sırasıyla taze fasulyeyi,patatesi,patlıcanları,kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri,sivri biberleri,zeytinyağı,1 su bardağı sıcak su ve baharatları ekleyip üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp güveç tenceresinin kapağını kapatıp kızık ateşte 1-1.5 saat pişiriyoruz...(arada suyunu çekip çekmediğine bakmayı unutmayın)Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails