Garnitürlü Zeytinyağlı Kereviz..


Malzemeler:
  • 4 Adet kereviz
  • 1 Ortaboy kuru soğan
  • 1 Adet büyük boy havuç
  • 1 Büyük boy patates
  • 1 Su bardağı bezelye
  • Zeytinyağı
  • 1 Adet kesme şeker
  • Tuz
  • Yarım limon
  • Üzeri için dereotu
Yapılışı:
  • Soğanlar piyazlık doğranır,patates ve havuç küp küp kesilir,tencerede piyazlık soğanlar zeytinyağında kavrulduktan sonra patatesler,havuç ve bezelyeler ilave edilir yıkanmış ortadan kesilmiş kerevizler limon suyunda bekletildikten sonra tencereye alınır üzerine limon suyu,kesme şeker,tuz ve 1 su bardağı sıcak su ilave edildikten sonra kısık ateşte sık sık kontrol edilip kerevizler yumuşamadıysa biraz daha su ilave edilip pişirilir..ocaktan indirdikten sonra üzerine dereotu ilave edilerek servis yapılır..Afiyet Olsun!...

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails