Kızım şimdiden ama ben babamı çok özlerim demeye başladı bile...bende hemen sınıf arkadaşı Defne'yi örnek gösteriyorum bak onunda babası İst.da çalışıyor onlarda annesiyle yanlızlar deyince biraz rahatlıyor..Bu arada Defne'nin annesi adaşım Elif'lede Ayvalıkta buluşacağız,bir gece misafirleri olacağız..inşallah bir aksilik olmazsa:))Ayvalık,cundada en sevdiğim tatil mekanlarından dır.Eşimle her sene mutlaka gitmeye çalışırız..''papalina '' balığı ve mezeler enfestir..neyse şimdilik herkese iyi tatiller diliyorum en kısa zamanda görüşmek dileğiyle,by..
Yolculuk Yarın..
Kızım şimdiden ama ben babamı çok özlerim demeye başladı bile...bende hemen sınıf arkadaşı Defne'yi örnek gösteriyorum bak onunda babası İst.da çalışıyor onlarda annesiyle yanlızlar deyince biraz rahatlıyor..Bu arada Defne'nin annesi adaşım Elif'lede Ayvalıkta buluşacağız,bir gece misafirleri olacağız..inşallah bir aksilik olmazsa:))Ayvalık,cundada en sevdiğim tatil mekanlarından dır.Eşimle her sene mutlaka gitmeye çalışırız..''papalina '' balığı ve mezeler enfestir..neyse şimdilik herkese iyi tatiller diliyorum en kısa zamanda görüşmek dileğiyle,by..
Peynirli Poğaça
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı(sıvıyağda olabilir)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı sirke
- tuz
- alabildiğince un
- içi için beyaz peynir ve maydanoz
- üzeri için yumurta sarısı ve çörekotu
yapılışı:
- Margarin,yoğurt,zeytinyağı,kabartma tozu,sirke,tuz üzerine alabildiğince un katılarak ele yapışmayıncaya kadar yoğrulur,daha sonra iyice ezdiğimiz beyaz peynir ve maydanozlu harçtan içine konularak avuç içimizde yuvarlak açıp içine harçtan konulup yarım daire şeklinde kapatılıp, yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizilir..üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Afiyet olsun..
İYİKİ DOĞDUN AŞKIM..
KURU PATLICAN DOLMASI
- 20 adet kurutulmuş patlıcan
- 2 su bardağı pirinç
- 3 adet orta boy kuru soğan
- 1'er yemek kaşığı biber ve domates salçası
- maydonoz
- zeytinyağı
- tuz,karabiber,kimyon,pul biber
- maydanoz,nane
- 2-3 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı toz şeker
yapılışı: Kuru patlıcanları önce bir kaç kere yıkıyoruz,daha sonra sıcak su dolu bir kapta yumuşayana kadar bekletiyoruz(suyu bir kaç kere değiştirebilirsiniz)soğanları yemeklik doğrayıp sarımsaklarla beraber zeytinyağında kavuruyoruz daha sonra salçaları ekleyip yıkanmış süzülmüş pirinci ilave ediyoruz biraz kavurup tuzunu ve şekeri ekleyip 1 su bardağı sıcak suyla demliyoruz..baharatlar,maydanoz ve naneyi ekleyip iyice harmanlıyoruz,patlıcanlara 1 parmak eksik kalacak şekilde dolduruyoruz.Tencereye birinin ağzı diğerinin dibine gelecek şekilde diziyoruz dizme işlemi bittikten sonra üzerine biraz tuz serpiyoruz,dolmaların 1 parmak altında kalacak şekilde kaynar su ilave ediyoruz kısık ateşte yumuşayana dek pişiriyoruz..pişmesine yakın limon veya nar ekşisini ilave edip 10-15 dk. daha pişirip ocaktan alıyoruz..soğuk olarak servis yapıyoruz...Afiyet olsun..))
SEBZELİ KUŞBAŞI ETLİ GÜVEÇ
- 250 gr.kuşbaşı dana veya kuzu eti
- 2 adet soğan
- 2 adet patlıcan
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet domates
- 150 gr.kadar taze fasulye
- 2-3 diş sarımsak
- 2-3 adet sivri biber
- yeterince sıvıyağ ve zeytinyağı
- tuz,karabiber,kimyon,kekik,kırmızı pul biber..
yapılışı:
- Öncelikle etleri yıkayıp çok az suyla et suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Patlıcanları alacalı doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz.
- Sonra pişen etleri güvecimizin en altına yerleştiriyoruz
- Daha sonra sırasıyla taze fasulyeyi,patatesi,patlıcanları,kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri,sivri biberleri,zeytinyağı,1 su bardağı sıcak su ve baharatları ekleyip üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp güveç tenceresinin kapağını kapatıp kızık ateşte 1-1.5 saat pişiriyoruz...(arada suyunu çekip çekmediğine bakmayı unutmayın)Afiyet olsun..
İrmik Helvası
- 2 su bardağı irmik
- yarım paket margarin veya tereyağ
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı çamfıstığı
yapılışı:
- Yağı eritip irmiği rengi dönene kadar kısık ateşte kavurun.
- Suyu ve sütü kaynatın.
- Kaynar su ve sütü kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin.
- Suyunu çekince şekeri ilave edip karıştırın.
- 10 dk. demlenmeye bırakın.
- Bu arada fıstıkları kavurun helvaya ilave edin.
NOT:Süt yerine sadece suylada yapabilirsiniz,fıstıkları irmikle beraberde kavurabilirsiniz..Afiyet olsun:))