''Baby Shower''Kurabiyeleri...

Eşimin kızkardeşi Sinem'ciğimin okul arkadaşları Ela ve Gözde'nin bebek partisi için arkadaşım Elif'le hazırladığımız şeker hamuru kurabiyeler bize yine çok keyif verdi,önümüzde 2 d.günü daha var kurabiye hazırlamak için şimdiden neler yapacağımız,kullanacağımız malzemeler ve bütün ekipmanlar tamam..yeşil olan ayıcıklı kurabiyelerin şeker hamurunu kendimiz yaptık ilk denememiz olmasına rağmen sonuç gerçekten başarılıydı..marshmellowdan hazırladığımız şeker hamuru tarifide aynen şöyle Marshmallow ile Şeker Hamuru Tarifi Malzemeler;Aşağıdaki ölçülerden oldukça çok şeker hamuru elde ediliyor. Yarım ölçüylede rahatlıkla pasta kaplayabilir üzerine süsleme yapabilirsiniz..fakat bu pastanızın boyutuna ve üzerindeki süslemelere göre değişir.* 450 gr marshmallow (minik boyların ölçüsü için ~ 7,5 cup, bizim normal boy su bardaklarıyla ~ 7 bardak kadar marshmallow kullanabilirsiniz.)* 4 yemek kaşığı su* 900 gr ince çekilmiş pudra şekeri* Bir çimdik tuzHazırlanışı;1. Marshmallowları geniş cam bir kaseye koyun.Microdalgada her defasında sadece 20-30 sn tutmak şartıyla marshmallowları eritin. Her defasında kaseyi dışarı çıkartıp güzelce karıştırın ve tekrar microdalgaya koyun, bu şekilde yaklaşık 2 dk içinde marshmallowlar eriyecektir, aşırı sıcaktan kaçının.Aynı şekilde benmari kurupta marsmallowları eritebilirsiniz, dikkat edilmesi gereken tek nokta marsmallowları aşırı sıcaktan uzak tutmak, zaten sıcağa gelince hemen eridiklerini farkedeceksiniz.2. Eriyen marshmallowların içine su, tuz ve pudra şekerinin yarısını koyup önce bir kaşık yardımı ile karıştırın, sonra pudra şekerli bir yüzeye tüm malzemeyi döküp yoğurmaya başlayın, her defasında şeker hamuruna ihtiyacı kadar pudra şekeri dökün. Elinize yapışmayacak, yumuşak bir kıvama gelinceye kadar yoğurmaya devam edin...3. En son olarak top haline getirdiğiniz şeker hamurunun üzerine birazcık bitkisel katı yağ sürün, güzelce plastik streç ile kaplayıp, hava almaz bir poşete sarıp saklayın, 1 gün oda sıcaklığında bekletin, oda sıcaklığında uzun müddet bu şekilde muhafaza edebilirsiniz.4.Şeker hamurunu kullanmadan önce güzelce masaj yapıp, yoğurun, kırılgan yapısı hemen elastik bir hale gelecektir. Afiyetle pastalarınızda kullanın :)
Kurabiye Tarifi:

Malzemeler:

  • 1 yumurta(oda sıcaklığında)
  • 150 gr. tereyağı(oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • limon kabuğu rendesi(istediğimiz miktarda)

yapılışı:Bütün malzemeleri derin bir kapta iyice yoğuruyoruz(eğer hala ele yapışıyorsa fazladan un ilave etmemizde bir sakınca yok)hamurumuz kulak memesi kıvamında olunca masamıza bir miktar buğday nişastası serpip ince bir şekilde açıyoruz sonra istediğimiz kalıplarla şekil verip yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişiriyoruz,fırından çıkarıp kurabiyelerimiz soğuduktan sonra istediğimiz şekilde şeker hamurlarıyla süslüyoruz..


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails