Çikolata Soslu Muhallebi..

Malzemeler:

  • 1 lt.süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 100gr.tereyağı

sos için:

  • Hazır çikolata sos
  • 3.5 çay bardağı süt

yapılışı:

  • Un,nişasta ve tereyağını bir tencereye koyun,2-3 dk.un kokusu duyulana kadar kavurun.Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin.Toz şekeride ekleyip yine karıştırarak pişirmeye devam edin.Kaynamaya başladığında vanilyayı ekleyin 2-3 dk.kadar pişirmeye devam edin.Ocaktan aldıktan sonra ılınana kadar yüksek hızda 15 dk.çırpın ıslattığınız bir borcama dökün oda sıcaklığında iyice ılınmasını bekleyin sosu 3.5 çaybardağı sütle ateşte koyulaşana kadar karıştırın ve ılınan muhallebinin üzerine yayın soğuduktan sonra üzerini strech filmle kapatıp buzdolabında 1-2 saat soğutup servis yapın.Afiyet olsun!...


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails